• Kaartavond

• Banner Leidschenveen Open Toernooi

Doe je ook (weer) mee ?

• Digitaal wedstrijdformulier

Het voetbalseizoen gaat weer beginnen

Ben jij er ook digitaal al op voorbereid ?

Check de informatie pagina over het digitaal wedstrijdformulier

Klik hier voor extra informatie

Er gaat wat veranderen

Dit jaar wordt er begonnen aan nieuwe wedstrijdvormen voor de jongste jeugd

Wat dat inhoud ? Dat vind je via ondestaande links

Online Magazine KNVB

En aanvullende documentatie vindt je hier

Voetbal agenda

25okt
25.10.2017 20:00 - 21:30
Vrijwilligers info avond
18nov
18.11.2017 16:00
Zoovo
19nov
19.11.2017 12:30 - 14:30
Bezoek ADO-Heracles
23nov
23.11.2017 20:00 - 22:00

• Voetbal

AMATEURVOETBAL GAAT OVER OP MOBIEL DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER

Het amateurvoetbal stapt over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan.

“Een mooie ontwikkeling voor ons amateurvoetbal. Ik denk dat iedereen blij is dat ook de wedstrijdformulieren de stap naar het digitale tijdperk hebben gemaakt”, zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. “Sinds dit seizoen wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal en wordt er ook in het veldvoetbal mee getest. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat we nu hebben besloten om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier.”     170222 screenshot startscherm

Minder tijd en moeite

Van der Zee: “Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent minder administratief werk en voor vrijwilligers is het erg belangrijk dat er minder tijd verloren gaat. En na afloop van de wedstrijd is er meer tijd voor ‘de derde helft’.”

Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact zal de KNVB de komende periode alle verenigingen en wedstrijdofficials ondersteunen bij de introductie van het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Op KNVB Assist zal alle beschikbare informatie worden gepubliceerd.

170222 screenshot wedstrijddetails

Spelerspassen

Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen. Hierdoor worden de huidige plastic spelerspassen met ingang van volgend seizoen afgeschaft. De uitlevering van deze passen stopt op zeer korte termijn. Per 4 maart is het daarom, voor dit lopende seizoen, toegestaan om te spelen met een geldige officiële legitimatie in plaats van een spelerspas. Verlopen spelerspassen hoeven na 3 maart niet meer vernieuwd te worden. In de toekomst zal een spelerspas ook niet meer verlopen; dit proces gaat volledig digitaal.

Ook dit seizoen kan de app al gebruikt worden, alleen nog niet voor het wedstrijdformulier. Ieder lid (speler of staf) kan zijn of haar persoonlijke programma en uitslagen raadplegen en ook de digitale spelerspas. Wedstrijdofficials kunnen de Wedstrijdzaken-app ook gebruiken voor het persoonlijke programma (aanstellingen) en kunnen via de app eventueel een afmelding doorgeven, net als via het Official Portal.

Zie ook: http://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/24166/amateurvoetbal-gaat-over-op-mobiel-digitaal