• Kaartavond

• Halloween Bij SVL

• Doe je ook (weer) mee ?

• Tennis in Leidschenveen

Tennis in Leidschenveen?

Een een uurtje tennis als de kinderen voetballen?

Vier all-weather tennisbanen met verlichting liggen er voor je klaar.

Klik en download het inschrijfformulier tennis

• vrijdagochten tennis

vrijdagochtend tennis

Doe gezellig mee, iedere vrijdagochtend vanaf 10.00.

Tennisbanen open voor leden én niet leden.

Meer weten? Klik hier en stel je vraag.

• tennisles

Bereidt je voor op de Tenniskids Worldtour met tennisles bij

Tennisschool Lembeck

Klik voor meer informatie over tennisles.

Ladder competitie

De ladder competitie tennis wordt georganiseerd voor leden en actieve vrijwilligers van Sportvereniging Leidschenveen.

Er is een aparte ladder voor de heren en de dames. Je kunt iedereen die twee treden boven je staat uitdagen Er worden enkel tenniswedstrijden gespeeld. Degene die twee sets wint heeft gewonnen.

Deelnemen? Stuur een email met je naam, mobiele telefoonnummer en je email-adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

UITLEG LADDERCOMPETITIE

• In de laddercompetitie is het de bedoeling om bovenaan 'de ladder' te komen. Een speler komt omhoog door iemand boven hem/haar uit te dagen en de wedstrijd te winnen.
  • Er is een laddercompetitie voor de heren en een laddercompetitie voor de dames.
  • Wanneer een uitdager een wedstrijd wint, klimt hij/zij naar de plek van degene die uitgedaagd is. Degene die is uitgedaagd en verloren heeft zakt naar de plaats van de uitdager. Wanneer de uitdager verliest blijven beide spelers op de eigen trede staan.
  • Aanvullend wordt er gespeeld voor het meeste aantal punten. Voor iedere gespeelde wedstrijd krijg je punten. Als je vaker speelt kun je meer punten vergaren.
  • Aan het einde van het seizoen is er een prijs voor degene die bovenaan de ladder staat. Er is ook een prijs voor degene met de meeste punten. Hoe meer je speelt hoe groter de kans om punten te verdienen.
  • Bij de start van het tennisseizoen worden de spelers die zich hebben opgegeven ingedeeld in de laddercompetitie. De sterkste spelers starten onderaan. Spelers die later in het seizoen deelnemen, starten onderaan.
  • Wanneer je een wedstrijd wilt spelen moet je een tegenstander uitdagen en een speeldatum plannen. Je benadert een tegenstander via de telefoon (bellen, SMS, WhatsApp).
  • Je bent vrij in het plannen van een wedstrijd. Via het afhangbord kun je kijken of de banen vrij/bezet zijn. Op woensdagavond is de bar open.

SPELREGELS

• Je neemt deel aan de laddercompetitie door een leeg kaartje van de laddercompetitie te halen, in te vullen en terug te hangen. Noteer voorop je naam en achterop je mobiele telefoonnummer.
  • Deelnemers aan de laddercompetitie zijn minimaal 14 jaar oud, lid van Sportvereniging Leidschenveen of er actief als vrijwilliger.
  • Je kunt alleen een speler uitdagen die hoger staan. Je mag een speler uitdagen die een of twee treden boven je staat. Het is niet toegestaan om twee keer achter elkaar dezelfde speler uit te dagen.
  • Een wedstrijd moet binnen twee weken na de uitdaging plaatsvinden. De uitdaging mag een keer geweigerd worden.
  • De eerste die twee sets wint is winnaar van de wedstrijd.
  • Bij deuce wordt er gespeeld met een winnend punt.
  • Mocht een derde set nodig zijn, dan wordt die gespeeld met een super tiebreak (tot 10).
  • De winnaar van een wedstrijd krijgt 3 punten, de verliezer 1 punt.
  • Indien een speler, zonder goede reden, niet komt opdagen krijgt deze 2 punten in mindering, de ander krijgt 3 punten.
  • Noteer de namen, uitslag en punten op het wedstrijdformulier. Het wedstrijdformulier hangt naast het laddercompetitie bord.
  • Bij verschil van mening beslist de competitieleider, deze is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
  • De competitieleider kan besluiten de rangorder in de ladder aan te passen bij onvoldoende activiteit. Bij een dergelijke wijziging blijft het aantal behaalde punten onveranderd.