• Kaartavond

  Pokeren, klaverjassen of gewoon lekker babbelen!

  Wanneer ? Zaterdag 25 november vanaf 20:30, op de club

  Voor alle leden, vrijwilligers en ouders van SV Leidschenveen en Zoovo (1 introduce p.p. welkom)

  wel vooraf aanmelden! Dit kan via :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Halloween Bij SVL

  Durf jij ?

  Halloween bij svl, wanneer ? Op zaterdag 21 oktober van 20:00 tot 22:00

  -

  Maximaal een introducee per svl lid en alleen voor kids vanaf de JO10 en MO10

  -

  inschrijven kan hier

 • Doe je ook (weer) mee ?

  De Grote Clubactie 2017 start op zaterdag 16 september. Vanaf die dag mag je beginnen met de lotenverkoop.

  -

  Aanvullende informatie

 • Tennis in Leidschenveen

  Tennis in Leidschenveen?

  Een een uurtje tennis als de kinderen voetballen?

  Vier all-weather tennisbanen met verlichting liggen er voor je klaar.

  -

  Klik en download het inschrijfformulier tennis

 • vrijdagochten tennis

  vrijdagochtend tennis

  Doe gezellig mee, iedere vrijdagochtend vanaf 10.00.

  Tennisbanen open voor leden én niet leden.

  -

  Meer weten? Klik hier en stel je vraag.

 • tennisles

  Bereidt je voor op de Tenniskids Worldtour met tennisles bij

  Tennisschool Lembeck

  -

  Klik voor meer informatie over tennisles.

Tenniskids

tenniskids header nieuws

Tenniskids is een programma van de KNLTB om kinderen niet alleen kennis te laten maken met de tennissport, maar om hen ook te inspireren tot het spelen, en blijven spelen, van tennis. Tenniskids is specifiek ontworpen voor kinderen, maar eigenlijk is het een leuke manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor alle leeftijden en niveaus.

Het tenniskids programma is meer dan het volgen van tennislessen. Kinderen leren succes te beleven, contacten op te doen, sportiviteit en plezier te hebben op een tennisbaan. Het Tenniskidsprincipe komt ook terug in competities en toernooien waar kinderen op hun niveau minitennis, driekwarttennis en op hele baan wedstrijden kunnen spelen.

Bij Tenniskids staan de mogelijkheden en behoeften van jonge kinderen centraal. De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen geleidelijk toenemen of veranderen.

Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen, Tenniskids fase Rood, Tenniskids fase Oranje, Tenniskids fase Groen.

Fase Rood

Fase Rood

In deze eerste (rode) fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie en nemen deel aan veel leuke fun activiteiten en spelen kleine wedstrijden. In deze fase zijn de spelers tussen de 4-8 jaar oud. De baan is een stuk kleiner (12 m. x 6 m.) gemaakt dan bij het normale tennisspel. Het minitennisveld kan bijvoorbeeld over de breedte van de baan of in de servicevakken worden uitgezet. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal, ook wel aangeduid met stage 3 ballen. Deze bal is groter en stuitert minder hoog. Hierdoor kunnen de kids de bal eerder over het net slaan en een rally spelen. Het racket is tussen de 43 cm. En 58 cm. Dit is afhankelijk van de lengte en kracht van het kind.

Fase oranje

Fase oranje

In de tweede fase van Tenniskids (oranje) wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer. Gemiddeld is het kind nu ongeveer 7-8 jaar of ouder, afhankelijk van lengte en kracht van het kind. Er wordt gespeeld op een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter. De oranje achterlijn bevindt zich op de helft tussen bestaande achterlijn en de servicelijn. De breedte van de baan en de nethoogte zijn gelijk aan de normale baan. Er wordt in deze fase gespeeld met een stage 2 bal. Een speciale tennisbal die geschikt is voor driekwart banen. Deze bal is zachter en lichter dan een normale bal. Het racket is, afhankelijk van lengte en kracht van het kind, tussen de 58 cm. – 63,5 cm. (23”-25”)

Fase groen

Fase groen

De groene fase is de laatste fase in de voorbereiding op het ´hele baan´ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat de hele baan te bespelen. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. Gemiddeld is het kind nu 8-9 jaar oud of ouder. Dit is afhankelijk van de leeftijd waarop de speler is begonnen met tennis. Er wordt gespeeld op een volledige tennisbaan met een tennisbal die iets langzamer is dan een normale tennisbal. Deze bal is iets zachter en lichter dan een normale tennisbal (stage 1 bal). Afhankelijk van de lengte en de kracht van het kind is het racket tussen de 63,5 cm. en 66 cm. (25”-26”)

Afdrukken E-mail

Kom eens langs

Openingstijden (voetbal)

Woensdags tijdens trainingen. 
Zaterdag & zondag tijdens wedstrijddagen

 

Lokatie

Poelpolderstraat 25 
2493 VE, Den Haag

Contactinformatie

Email info@svleidschenveen.nl
Phone 070 4445071

Onze sponsoren

logo cle ver CMYK      Grote clubactie        Autoschade Nootdorp        Logo Schaeffer (true vector EPS  Illustrator)        Logo INNOVA FC 59 thinpaper        LOGO Mindwize FC      CD2    Harmoniq
Dobey   Fanielje 3b   lageveld logo   Sekura   vanrijn culinair 135