• Kaartavond

  Pokeren, klaverjassen of gewoon lekker babbelen!

  Wanneer ? Zaterdag 25 november vanaf 20:30, op de club

  Voor alle leden, vrijwilligers en ouders van SV Leidschenveen en Zoovo (1 introduce p.p. welkom)

  wel vooraf aanmelden! Dit kan via :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. € 10,00 pp.

 • Home Slideshow Header 1

  Breng eens een bezoek aan:

  Sportvereniging Leidschenveen

  Op het gelijknamige sportpark

 • Home Slideshow Header 3

  Sla een balletje

  op een van onze Tennisvelden

  Dicht in de buurt

Hardloop agenda

19nov
19.11.2017 12:30 - 14:30
Bezoek ADO-Heracles
23nov
23.11.2017 20:00 - 22:00
Algemene Ledenvergadering
29nov
29.11.2017 15:00 - 18:00
Sinterklaas
17mrt
17.03.2018 18:00 - 23:30
Vrijwilligersfeest
9mei
09.05.2018 14:00 - 17:00
Open Dag

Hardlopen

Kom hardlopen! Dat kan iedere dinsdagavond om 20:00 uur in een loopgroep onder begeleiding van een hardlooptrainer. In de schoolvakanties wordt er alleen gelopen op afspraak. Iedereen vanaf 18 jaar welkom: SVL-ers, ouders en wijkbewoners. Wil je beginnen met lopen? De draad weer oppakken? Al enige ervaring? Welkom! Vragen? Stel ze op de facebookgroep hardlopers Leidschenveen of stuur een mailtje naar info [at] svleidschenveen.nl . Je kunt gewoon langskomen (vrije inloop), maar we stellen het op prijs als je laat weten of je komt en wat je ervaring is, zodat we een beetje idee krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Niveau en trainingsgroepen

Iedereen is welkom. Na de warming up splitsen we op in drie groepen. 

Groep 1

Beginners die vanaf nul willen beginnen of een tijdje niks gedaan hebben en de draad weer willen oppakken. Er is rustig begonnen met combinaties hardlopen-wandelen. In een aantal stappen wordt toegewerkt naar een duurloop van 5 kilometer. Voor het eerste half jaar is een schema gemaakt. Uitgangspunt daarbij is dat je naast de dinsdagtraining zelf nog een keer loopt aan de hand van het schema. Dat kan bijvoorbeeld in het weekend. Klik hier voor het schema.

Trainer is Johan Neeft, gediplomeerd trainer recreatieve loopgroepen. 

Groep 2

Lopers die zelfstandig onafgebroken 5 kilometer kunnen lopen. Er wordt getraind om uiteindelijk 10 kilometer te kunnen lopen. Tempo's mogen verschillen, hier wordt bij de trainingsvormen rekening mee gehouden. 

Begeleiders zijn Ronald Hendriks en Michel Tettero. Ronald is voorzitter van SV Leidschenveen en traint zelf voor een kwart triatlon.

Groep 3

Loopgroep voor de lange afstandsloper. Er wordt getraind voor langere afstanden, zoals de halve marathon van de City Pier City.

Begeleider is Bart Brinkman, ervaren lange afstandsloper en trailrunner.

Tempo

Bij trainen gaat het om effectiviteit, niet om hoge snelheid. Bij veel trainingsvormen is een rustig tempo veel nuttiger, soms zijn dat intervallen of snelheidstrainingen. Dit gaat altijd gedoseerd. Om toch een indruk te geven van de snelheden die gelopen worden, bij de door onszelf georganiseerde duurlopen, varieerden de tempo's in de groep van 4 minuten per kilometer tot 7 minuten per kilometer. 

 

Tijd en plaats

We vertekken op dinsdagen vanaf 10 januari om 20.00 uur. Zorg bij je eerste training dat je aanwezig bent om 19.45 uur. Je kunt via de trap naar boven in de kantine. Na afloop zal het clubgebouw ook open zijn. Er kan ook gedoucht worden en na afloop kan er in de kantine voor wie dat wil iets gedronken worden. We zijn ongeveer een uur bezig. Na enkele trainingen mogelijk iets langer.

Als je vaker wilt trainen, bestaat de mogelijkheid om vanaf SV Leidschenveen af te spreken, bijvoorbeeld op zondagochtend. Dan vertrekt ook de racefietsgroep, wordt er door de mannen van Zoovo gevoetbald en is de interne tenniswintercompetitie. Maar de gezamenlijke training is natuurlijk ook prima in te passen als onderdeel van je andere trainingen.

Kleding

Goed schoeisel is belangrijk. Niet iedere schoen is voor iedereen de beste. Laat je bij voorkeur adviseren in een speciaalzaak waar men kijkt naar de manier waarop je loopt (loopanalyse).

Het is vroeg in het jaar en het kan koud zijn. Als je loopt krijg je het snel warm, maar hoeveel je aandoet is erg persoonlijk. Een lange broek, een thermoshirt en een loop- of trainingsjack is voor iedereen wel het minste tijdens een wintertraining. Sommigen lopen graag met een muts en/of handschoenen. Denk er verder aan dat je goed zichtbaar bent met een lampje en/of een reflecterend vest. 

Eten

We starten om 20.00 uur. Zorg dat je ruim vantevoren gegeten hebt, liefst twee uur vantevoren. Eet je later, grote kans dat je hier tijdens het lopen last van hebt (steek in de zij). 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de trainingen. Wel bestaat de mogelijkheid om voor 35 euro per jaar "vriend van SV Leidschenveen" te worden. Je steunt daarmee de club.

Regels

 • Zorg dat je goed zichtbaar bent.
 • Respecteer de verkeersregels.
 • Laat voldoende ruimte voor andere verkeersdeelnemers. We lopen uiterst rechts van de weg.
 • Iedere groep heeft een begeleider. Volg zijn of haar aanwijzingen op.
 • Laat nooit iemand alleen achter, zorg altijd in overleg dat je elkaar kunt zien.
 • Deelname is op eigen risico. SV Leidschenveen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, ongevallen, o.i.d.

 

Afdrukken E-mail

Wandelvoetbal

Walking football of simpelweg wandelvoetbal is in opkomst. Begonnen vanuit betaald voetbalclubs, waaronder ADO Den Haag, is een start gemaakt met het opzetten van deze vorm van voetbal die ook voor senioren geschikt is. 

De belangrijkste regel is: rennen is niet toegestaan. Dat betekent dat er altijd één been aan de grond moet blijven. Ook is het uit den boze om tackles of lichamelijk contact te maken. Geen ingooi, maar inschieten. De bal moet laag blijven. Verder is het gewoon ouderwets voetballen. 

Op 18 november jl. vond een eerste kennismakingstraining plaats bij SV Leidschenveen. Vanaf januari willen we wekelijks de mogelijkheid bieden om mee te doen met deze leuke voetbalvorm. Kom langs !

 

Afdrukken E-mail

Racefietsen

Vanaf 29 januari gaan we weer fietsen ! Vanaf het clubhuis van SV Leidschenveen vertrekt iedere zondag een groep racefietsers om 9:30 uur voor een lekkere wintertraining. Het betreft hier een combinatie met een initiatief van Sportvereniging Leidschenveen en wielervereniging CTWT. Er kan gebruik worden gemaakt van het clubhuis door na afloop wat te drinken en eventueel te douchen als daar behoefte aan is.

We gaan beginnen op zondag 29 januari 2017 om 9:30 uur. De gedachte is om zodra het 's avonds weer licht wordt naar de woensdagavond te gaan.

Er wordt getraind rond de Willem Alexanderbaan. Op de heen- en terugweg wordt er rustig gereden en blijft de groep bij elkaar.  Rond de Willem Alexanderbaan worden er afspraken gemaakt afhankelijk van de niveau's en kan er op tempo getraind worden. Snellere fietsers rijden een grotere ronde en langzamere fietsers een kleinere ronde.

Je kunt je aanmelden bij de groep Racefietsers Leidschenveen en daar je vragen stellen/initiatieven nemen. Of stuur een mail naar info [at] svleidschenveen.nl 

Regels

 • De trainingen zijn gratis toegankelijk voor zowel leden, als niet leden mits men zich aan onderstaande huisregels houdt: Vertrek om exact 9.30 uur vanaf clubgebouw van SV Leidschenveen, Poelpolderstraat 25, Den Haag. Deelname is geheel op eigen risico. Noch CTWT noch SV Leidschenveen kunnen aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.
 • Valhelm verplicht.
 • Wees hoffelijk. Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
 • Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.
 • Bij gladheid of sneeuw wordt er niet gereden. Indien er door omstandigheden weinig renners zijn kan men in overleg besluiten om de gehele route of een kortere ronde te rijden.
 • Er wordt de eerste trainingen gebruik gemaakt van een vaste route. Er wordt gereden via de Rottemeren naar de Willem Alexanderbaan (Roeibaan tussen Zoetermeer en Rotterdam). Daar kan veilig een ronde van 6 kilometer worden gereden voor tempotraining en in verschillende (tempo)groepen. Het is ook mogelijk om helemaal rond de Rottemeren te fietsen en/of dit verder uit te breiden. De eerste trainingen staan in het teken van duurwerk.
 • Tijdens de rit van en naar de Willem Alexanderbaan en op fietspaden wordt er gezamenlijk 2 aan 2 gereden. Samen uit samen thuis. Bij de rondes op de Willem Alexanderbaan kan er in verschillende tempo's worden gereden.
 • Dit is een training dus een goed draaiende / samenwerkende groep is zeker zo belangrijk als zo snel mogelijk de rondjes afronden.
 • Voor aanvang van de training wordt de route en het aantal rondes interval/tempo meegedeeld, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. De afstand varieert van 60 tot 100 kilometer. Door beginners die dit in het begin (nog) niet denken aan te kunnen, kan de route worden ingekort.
 • Als iemand lek of andere pech heeft wacht een vriend, training- of ploegmaat en niet de gehele groep. Rond de Willem Alexanderbaan kan men elkaar weer treffen.

Afdrukken E-mail

Buurthuis van de toekomst

Het clubhuis van SV Leidschenveen is een van de Haagse buurthuizen van de toekomst en hét sportieve buurthuis van Leidschenveen. Dat betekent dat het clubhuis niet alleen onderdak biedt aan de tennissers en voetballers, maar aan veel andere Leidschenveners.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag huist na schooltijd de sport BSO van SKS in ons clubgebouw. Het clubgebouw wordt ook regelmatig gebruikt voor buurtactiviteiten, vergaderingen, de jaarlijkse sportdag stichting Down, enzovoorts. Verder zijn er tal van wekelijkse sportieve activiteiten waar ook niet-leden aan deel kunnen nemen. 

Op dinsdag wordt er hardgelopen door zowel beginners als gevorderden. Op woensdag is het clubavond en kan er in het clubhuis een kaartje gelegd worden, gedart of sport gekeken worden. Buiten wordt er gevoetbald en getennist. 

Op vrijdagochtend om 10:00 uur is er een kennismaking tennis, wandelvoetbal en wordt er jeu de boules gespeeld. Kom eens langs of kijk in het menu onder buurthuis voor alle activiteiten. Opgeven kan via deze link.

Afdrukken E-mail

Kom eens langs

Openingstijden (voetbal)

Woensdags tijdens trainingen. 
Zaterdag & zondag tijdens wedstrijddagen

 

Lokatie

Poelpolderstraat 25 
2493 VE, Den Haag

Contactinformatie

Email info@svleidschenveen.nl
Phone 070 4445071

Onze sponsoren

logo cle ver CMYK      Grote clubactie        Autoschade Nootdorp        Logo Schaeffer (true vector EPS  Illustrator)        Logo INNOVA FC 59 thinpaper        LOGO Mindwize FC      CD2    Harmoniq
Dobey   Fanielje 3b   lageveld logo   Sekura   vanrijn culinair 135