Hardlopen - SV Leidschenveen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Hardlopen

Hardlopen

Wil jij ook komen hardlopen? Dat kan iedere dinsdagavond om 20:00 uur in een loopgroep onder begeleiding van een hardlooptrainer. In de schoolvakanties wordt er alleen gelopen op afspraak. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom: SVL leden, ouders en wijkbewoners. Wil je beginnen met lopen? De draad weer oppakken? Al enige ervaring? Je bent van harte welkom! Vragen? Stel ze op de facebookgroep hardlopers Leidschenveen of stuur een mailtje naar info@svleidschenveen.nl. Je kunt gewoon langskomen (vrije inloop), maar we stellen het op prijs als je van te voren laat weten of je komt en wat je ervaring is, zodat we de training kunnen afstemmen op het niveau en het aantal lopers dat we kunnen verwachten.

Niveau en trainingsgroepen

Iedereen is welkom. Na de warming up splitsen we op in drie groepen. 

GROEP 1

Beginners. In een aantal stappen wordt toegewerkt naar een duurloop van 5 kilometer. Klik hier voor het schema dat in 2018 voor beginners is gevolgd. Uitgangspunt daarbij is dat je naast de dinsdagtraining zelf nog een keer loopt aan de hand van het schema. Dat kan bijvoorbeeld in het weekend. 

Begeleider is Johan Neeft, gediplomeerd trainer van recreatieve loopgroepen. 

GROEP 2

Lopers die minimaal zelfstandig onafgebroken 5 kilometer kunnen lopen. Er wordt getraind om uiteindelijk 10 kilometer te kunnen lopen. Tempo's mogen verschillen, hier wordt bij de trainingsvormen rekening mee gehouden. 

Begeleiders zijn Ronald Hendriks en Michel Tettero. 

GROEP 3

Loopgroep voor de lange afstandsloper. Er wordt getraind voor langere afstanden, zoals de halve marathon van de City Pier City.

Begeleider is Bart Brinkman, ervaren lange afstandsloper en trailrunner.

 

Tempo

Bij trainen gaat het om effectiviteit, niet om hoge snelheid. Bij veel trainingsvormen is een rustig tempo veel nuttiger, soms zijn dat intervallen of snelheidstrainingen. Dit gaat altijd gedoseerd. Om toch een indruk te geven van de snelheden die gelopen worden, bij de door onszelf georganiseerde duurlopen, varieerden de tempo's in de groep van 4 minuten per kilometer tot ruim 7 minuten per kilometer. 

Tijd en plaats

We vertrekken op dinsdagen om 20.00 uur. Zorg bij je eerste training dat je om 19.45 uur aanwezig bent. Je kunt via de trap naar boven in de kantine. Na afloop zal het clubgebouw ook open zijn. Na afloop kan er in de kantine voor wie dat wil iets gedronken worden. We zijn ongeveer een uur bezig. Na enkele trainingen mogelijk iets langer.

De hardlopers verzamelen zich in de kantine

Als je vaker wilt trainen, bestaat de mogelijkheid om vanaf SV Leidschenveen af te spreken, bijvoorbeeld op zondagochtend. Dan wordt er door de mannen van Zoovo gevoetbald en is de interne tenniswintercompetitie. Maar de gezamenlijke training is natuurlijk ook prima in te passen als onderdeel van je andere trainingen.

Kleding

Goed schoeisel is belangrijk. Niet iedere schoen is voor iedereen de beste. Laat je bij voorkeur adviseren in een speciaalzaak waar men kijkt naar de manier waarop je loopt (loopanalyse).

Het is vroeg in het jaar en het kan koud zijn. Als je loopt krijg je het snel warm, maar hoeveel je aandoet is erg persoonlijk. Een lange broek, een thermoshirt en een loop- of trainingsjack is voor iedereen wel het minste tijdens een wintertraining. Sommigen lopen graag met een muts en/of handschoenen. Denk er verder aan dat je goed zichtbaar bent met een lampje en/of een reflecterend vest. 

Eten

We starten om 20.00 uur. Zorg dat je ruim van tevoren gegeten hebt, liefst twee uur van tevoren. Eet je later, grote kans dat je hier tijdens het lopen last van hebt (steek in de zij, vol gevoel). 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de trainingen. Wel bestaat de mogelijkheid om voor 35 euro per jaar "vriend van SV Leidschenveen" te worden. Je steunt daarmee de club.

Regels

  • Zorg dat je goed zichtbaar bent
  • Respecteer de verkeersregels
  • Laat voldoende ruimte voor andere verkeersdeelnemers, we lopen uiterst rechts van de weg
  • Iedere groep heeft een begeleider, volg zijn of haar aanwijzingen op
  • Laat nooit iemand alleen achter, zorg altijd in overleg dat je elkaar kunt zien.
  • Deelname is op eigen risico. SV Leidschenveen is niet aansprakelijk voor schade, ongevallen, o.i.d.

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!