• Doe je ook (weer) mee ?

Generated with MOOJ Proforms Version 1.5

Wat is de VOG ?

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Een (VOG) is één van de maatregelen die een sportvereniging kan nemen om de kans op seksuele intimidatie binnen de club te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan , een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging of bond een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt.

Voor vrijwilligers van sportorganisaties (als dit vrijwilligersorganisaties zijn) is de VOG gratis.

Met deze verklaring willen we binnen sv Leidschenveen ervoor zorgen dat de kinderen (en ouders) erop kunnen vertrouwen dat ze in veiligere handen zijn.

Voorheen moest men dit zelf aanvragen bij de gemeente, en een bedrag voorschieten, dit gaf nog wel eens problemen. Tegenwoordig is het mogelijk om dit vanuit de club zelf te regelen mits er aan een aantal criteria wordt voldaan.

Om ook daadwerkelijk gratis dit te kunnen aanvragen hebben we devolgende  gegevens nodig:

• E-Mail adres
  • Volledige naam (voorletters en achternaam)
  • Geboortedatum
*Vereiste informatie.
De gegevens kloppen en u bent verbonden aan de sportvereniging Leidschenveen ? *