Racefietsen

Vanaf 29 januari gaan we weer fietsen ! Vanaf het clubhuis van SV Leidschenveen vertrekt iedere zondag een groep racefietsers om 9:30 uur voor een lekkere wintertraining. Het betreft hier een combinatie met een initiatief van Sportvereniging Leidschenveen en wielervereniging CTWT. Er kan gebruik worden gemaakt van het clubhuis door na afloop wat te drinken en eventueel te douchen als daar behoefte aan is.

We gaan beginnen op zondag 29 januari 2017 om 9:30 uur. De gedachte is om zodra het 's avonds weer licht wordt naar de woensdagavond te gaan.

Er wordt getraind rond de Willem Alexanderbaan. Op de heen- en terugweg wordt er rustig gereden en blijft de groep bij elkaar.  Rond de Willem Alexanderbaan worden er afspraken gemaakt afhankelijk van de niveau's en kan er op tempo getraind worden. Snellere fietsers rijden een grotere ronde en langzamere fietsers een kleinere ronde.

Je kunt je aanmelden bij de groep Racefietsers Leidschenveen en daar je vragen stellen/initiatieven nemen. Of stuur een mail naar info [at] svleidschenveen.nl

Regels

• De trainingen zijn gratis toegankelijk voor zowel leden, als niet leden mits men zich aan onderstaande huisregels houdt: Vertrek om exact 9.30 uur vanaf clubgebouw van SV Leidschenveen, Poelpolderstraat 25, Den Haag. Deelname is geheel op eigen risico. Noch CTWT noch SV Leidschenveen kunnen aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.
  • Valhelm verplicht.
  • Wees hoffelijk. Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
  • Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.
  • Bij gladheid of sneeuw wordt er niet gereden. Indien er door omstandigheden weinig renners zijn kan men in overleg besluiten om de gehele route of een kortere ronde te rijden.
  • Er wordt de eerste trainingen gebruik gemaakt van een vaste route. Er wordt gereden via de Rottemeren naar de Willem Alexanderbaan (Roeibaan tussen Zoetermeer en Rotterdam). Daar kan veilig een ronde van 6 kilometer worden gereden voor tempotraining en in verschillende (tempo)groepen. Het is ook mogelijk om helemaal rond de Rottemeren te fietsen en/of dit verder uit te breiden. De eerste trainingen staan in het teken van duurwerk.
  • Tijdens de rit van en naar de Willem Alexanderbaan en op fietspaden wordt er gezamenlijk 2 aan 2 gereden. Samen uit samen thuis. Bij de rondes op de Willem Alexanderbaan kan er in verschillende tempo's worden gereden.
  • Dit is een training dus een goed draaiende / samenwerkende groep is zeker zo belangrijk als zo snel mogelijk de rondjes afronden.
  • Voor aanvang van de training wordt de route en het aantal rondes interval/tempo meegedeeld, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. De afstand varieert van 60 tot 100 kilometer. Door beginners die dit in het begin (nog) niet denken aan te kunnen, kan de route worden ingekort.
  • Als iemand lek of andere pech heeft wacht een vriend, training- of ploegmaat en niet de gehele groep. Rond de Willem Alexanderbaan kan men elkaar weer treffen.